Villa Varghaugen

Byggeår: 2015 Byggeplass: Bodø Areal BRA/BYA: 245/117 Byggherre: Byggmester Erlings Skipnes AS Arkitekt: Tove Ovesen Ingeniør : Tom Solø-Johnsen

Arkitekttegnet funksjonell enebolig for familie med tre barn. Hovedfokus her har vært utsikt og lys. Det er gjennomgående lys i hele boligen. Naturlig lys og orientering av rom og uterom har vært viktig. Hoved oppholdsrommene er åpen mot sør og hagen med store vindusflater og skyvedører som leder ut på terrassen. I deler av oppholdsrommet er det høyt under taket som er skapt ved bruk av messanin på loftet. Det er også lagt inn glass i deler av gulvet på loft over oppholdsrom for gjennomgående lys fra takvindu og høy takfølelse.

Huset er plassert på tomten slik at en får utsikt mellom eksisterende bebyggelse. På denne måten føler en ikke at en er i et tett boligfelt, men heller på en utsiktstomt med utsikt mot sør og saltenfjorden. Adkomst er fra laveste del av tomt i nord mens uteområdet er på den høyeste delen av tomten mot sør.

 

Inngangsparti

Eneboligen sett fra hagen

Arkitekten sier:

Naturlig gjennomgående lys var viktig for familien. Det har vi skapt ved å orientere oppholdsrommene mot sør, utsikten og hagen. Mesaninen og glasset i gulvet på loftet skaper gjennomgående lys og god romfølelse.