Villa Soltoppen

Byggeår: 2018 Byggeplass: Bodø Byggherre: Byggalf AS Siv.Arkitekt: Tove Ovesen Siv.Ingeniør: Finn Daa Fotograf: Marthe Mølstre

Arkitekttegnet enebolig spesialtilpasset til tomt. Eneboligen ligger i et grøntområde, så det var viktig for både kunde og arkitekt at huset ble tilpasset tomten slik at minst mulig inngrep på tomten og mot skogen ble gjort. Hele boligen følger terrenget, på den måten virker den lite ruvende i terrenget til tross for at den ligger på en høyde. Kunde ønsket å være i kontakt med naturen på den vakre tomten. Hovedplan med stue og kjøkken ligger i øverste etasje. Her har man husets beste utsikt, tilgang til takterrasse samt mulighet å gå direkte ut på terreng fra en overbygget terrasse som henvender seg mot granskogen.

Kunde var også opptatt av mye lys og gode planløsninger. Arkitekten har fått til gode rom med store vindusflater og mye lys både i hovedetasjen, men også på soverom og tv-stue i sokkeletasjen. Her er hovedsoverom plassert i enden av bygget med walk in garderobe og utgang til terrasse med utsikt over bydelen og fjellene i horisonten.

Boligen er omringet av vakker natur til tross for at den ligger så nærme byen. Det er skapt uterom med forskjellige egenskaper rundt boligen. Den overbygde terrassen som henvender seg mot granskogen ligger skjermet til mot sør/vest. Takterrassen ligger mot sør/øst og har imponerende utsikt, men er likevel skjermet fra innsyn.

 

Arkitekten sier;

Da boligen ligger i et grøntområde var hovedfokuset her at boligen skulle tilpasses tomten og terrenget så langt det var mulig og fortsatt gi kundene naturen, lyset og utsikten de ønsket. Det har vi fått til ved å ha hovedrommene i front med store vindusflater både i sokkel og på hovedplan mens boder, bad og garderober er plassert i bakkant.

Sikkerhet og personvern

På våre sider bruker vi informasjonskapsler for å gi deg en god brukeropplevelse. Ved å trykke "godta" godtar du våre personvernvilkår og bruk av slike teknologier.