Villa Rødbrekka

Byggeår: 2016 Byggeplass: Bodø Areal BRA/BYA: 223/133 Byggherre: Byggmester Erling Skipnes AS Arkitekt: Håvard Kolbeinsvik Ingeniør : Helge Johan Andreassen

Arkitekttegnet enebolig tegnet for en smal og bratt tomt som satte begrensninger, men som til gjengjeld har en nydelig utsikt. Kundene ønsket et romslig hjem til seg og sine to barn, med stor åpen stue/kjøkkenløsning. Mellom vinduene i stuen er det plassbygde bokhyller for best mulig utnyttelse av veggene.

Hovedfokuset og tanken bak prosjektet var å lage et ukomplisert hus som var tilpasset terrenget. Med gjenkjennbare husformer, satt sammen på en ny måte, skapte arkitekten et moderne og spennende bygg. Få, men store, glassflater som henvender seg til utsikten, mens deler av huset er bygget inn i terrenget. Dermed er det mindre terrenginngrep som trengs på en så bratt tomt, og man slipper høye støttemurer.  Fasaden er kledd med vedlikeholdsfri MøreRoyal kledning.

Planløsningen er utformet i tett dialog med byggherre, og løser deres behov på en god måte.

Inngangsparti

Solfylt balkong med nydelig utsikt

Utsikt mot vakre børvasstindan

Villa Rødbrekka i nydelig sollys

Arkitekten sier:

Gjennkjennbare husformer, satt sammen på en ny måte, skaper et spennende og moderne utrykk.

Sikkerhet og personvern

På våre sider bruker vi informasjonskapsler for å gi deg en god brukeropplevelse. Ved å trykke "godta" godtar du våre personvernvilkår og bruk av slike teknologier.